Organisatie

STAM

stam_bestuur1
stam_bestuur1
previous arrow
next arrow
Shadow

De Stichting Toernooiactiviteiten Millingen (STAM) organiseert namens sportvereniging Switch ’87 activiteiten en toernooien in Millingen aan de Rijn. Het eerste buitentoernooi in Millingen werd in 1974 als eendaags toernooi georganiseerd door de toenmalige volleybalvereniging Aksios. In 1982 werd een toernooicommissie opgericht en in 1984 werd het eerste twee-daags toernooi georganiseerd. In januari 1987 werd op basis van een besluit van de Algemene Ledenvergadering van Aksios de commissie omgezet in een stichting STAM: Stichting Toernooien Aksios Millingen. Na de fusie van de volleybalverenigingen Aksios uit Millingen a/d Rijn en Set Up ’68 uit Leuth tot Switch ’87 is in juni 1987 de naam van STAM aangepast tot Stichting Toernooi Activiteiten Millingen.


Doel

STAM heeft als doel om als onafhankelijke stichting, Switch ’87 te ondersteunen met het organiseren van volleybaltoernooien en andere activiteiten en daarnaast het beheren en onderhouden van materialen.


Bestuur en het team van STAM

De meeste leden van STAM zijn (ex-)volleybalspelers die met veel plezier jaarlijks meerdere volleybaltoernooien organiseren. Medio 2023 bestaat het bestuur uit Mario, Herman, Paul, Ben, Jordy, Mieke, Ton, Frits en Hanneke. Per 1 januari 2021 heeft Ton na ruim 30 jaar voorzitter te zijn geweest zijn voorzitterstaken overgedragen aan Mario en de werkzaamheden voor het toernooisecretariaat aan Mieke. Ton heeft nu nog een back-up functie voor ondersteuning van de organisatie en is site-beheerder. Na ruim 35 jaar heeft ook Piet zijn functie als wedstrijdprogrammeur  overgedragen aan Frits. Op zaterdag 7 mei 2023 werd afscheid genomen van Nico en Jos, beiden waren ruim 30 jaar actief in verschillende functies bij het toernooi. Jos zal nog wat hand- en spandiensten verrichten bij de komende toernooien.

Daarnaast is er een groep mensen die in de weken rond en tijdens het toernooi belangrijke functies vervullen voor het toernooi: Anita, Els en Ellie.  Zij behoren tot het zogenaamde STAM-plusteam, uiteraard zijn er nog vele andere min of meer vaste vrijwilligers actief rond de organisatie van de activiteiten en toernooien.

Mario Frieling
Voorzitter
Jordy Sijtsema
Penningmeester
Hanneke van Swelm
Secretaris
Mieke van Swelm
Toernooisecretaris
Frits Scholtens
Wedstrijdadministratie
Herman Klomp
Horeca
Ben Cornelissen
Technische dienst
Paul van den Broek
Horeca
Ton van der Knijff
Erevoorzitter en Webmaster
Anita Brandwijk
Wedstrijdleiding
Els Boer
Speaker
Ellie Cornelissen
Ontbijtservice

Eregalerij STAM

In de Eregalerij staan de namen vermeld van oud-STAM en STAMplus leden die gedurende minstens 10 jaar een belangrijke bijdrage hebben gegeven aan de ontwikkeling van het toernooi en de toernooiorganisatie in haar bijna 50 jarig bestaan. 

Piet Eggermont
Wedstrijdadministrator 1986 -2019
Niko Papaioannou
Horeca en Beveiliging 1986 -2023
Jos Driessen
Algemeen en Beveiliging 1991 - 2023
Loes van der Knijff
Toernooiopbouw en Kassabeheer 1990 -2019
Henk Giebels
Opbouw en horeca 1980 - 2012
Ingrid van de Lest
Penningmeester 1992 - 2010
An Brandwijk
Opbouw en horeca/ontbijt 1980 - 2009
Fred Hendriks
Toernooisecretaris

Sinds december 2007 is Fred Hendriks erelid van onze stichting. Fred is vanaf de oprichting van STAM met veel toewijding en plezier vele jaren secretaris geweest. Zijn kennis van volleybal en zijn enthousiaste bijdrage aan de vele toernooien onder meer als wedstrijdsecretaris en omroeper, zijn van onschatbare waarde geweest. Veel mensen kennen Fred als de stem van het buitentoernooi. Vanaf de organisatie van het eerste buitentoernooi in 1974, nog heel kleinschalig en eendaags was Fred van de partij. Hij hield de inschrijvingen bij, zorgde voor de poule-indelingen, regelde de scheidsrechters en kondigde met zijn karakteristieke stem, luid en en duidelijk alle wedstrijden aan. Tijdens het toernooi in 2007 haperde zijn stem reeds en voor het toernooi in 2008 moest hij vanwege zijn ziekte de toernooileiding en het omroepen aan anderen overlaten en met name dat laatste werd door velen gemist. In 2003 werd Fred voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Fred overleed op 18 september 2008 op 65 jarige leeftijd.  

 

contactn

nl_NL