Organisatie

STAM

Shadow
Slider

De Stichting Toernooiactiviteiten Millingen (STAM) organiseert namens sportvereniging Switch ’87 activiteiten en toernooien in Millingen aan de Rijn. Het eerste buitentoernooi in Millingen werd in 1974 als eendaags toernooi georganiseerd door de toenmalige volleybalvereniging Aksios. In 1982 werd een toernooicommissie opgericht en in 1984 werd het eerste twee-daags toernooi georganiseerd. In januari 1987 werd op basis van een besluit van de Algemene Ledenvergadering van Aksios de commissie omgezet in een stichting STAM: Stichting Toernooien Aksios Millingen. Na de fusie van de volleybalverenigingen Aksios uit Millingen a/d Rijn en Set Up ’68 uit Leuth tot Switch ’87 is in juni 1987 de naam van STAM aangepast tot Stichting Toernooi Activiteiten Millingen.


Doel

STAM heeft als doel om als onafhankelijke stichting, Switch ’87 te ondersteunen met het organiseren van volleybaltoernooien en andere activiteiten en daarnaast het beheren en onderhouden van materialen.


Bestuur en het team van STAM

De meeste leden van STAM zijn (ex-)volleybalspelers die met veel plezier jaarlijks meerdere volleybaltoernooien organiseren. Het bestuur bestaat uit Ton, Jos, Herman, Nico, Paul, Ben, Koen, Jordy, Hanneke en Mario. Daarnaast is er groep mensen die in de weken rond en tijdens het toernooi belangrijke functies vervullen voor het toernooi: Anita, Piet, Els, Ellie en Loes. Zij behoren tot het zogenaamde STAM-plusteam, uiteraard zijn er nog vele andere min of meer vaste vrijwilligers actief rond de organisatie van de activiteiten en toernooien.

Ton van der Knijff
Toernooisecretaris en webmaster
Jordy Sijtsema
Penningmeester
Herman Klomp
Horeca
Nico Papaioannou
Horeca en beveiliging
Mario Frieling
Voorzitter en horeca
Jos Driessen
Algemene zaken en beveiliging
Hanneke van Swelm
Secretaris
Ben Cornelissen
Technische dienst
Paul van den Broek
Horeca
Koen van Haren
Algemene zaken
Anita Brandwijk
Wedstrijdleiding
Piet Eggermont
Wedstrijdadministratie
Els Boer
Speaker
Loes van der Knijff
Kas en financiën
Ellie Cornelissen
Ontbijtservice
Fred Hendriks
Erelid

Sinds december 2007 is Fred Hendriks erelid van onze stichting. Fred is vanaf de oprichting van STAM met veel toewijding en plezier vele jaren secretaris geweest. Zijn kennis van volleybal en zijn enthousiaste bijdrage aan de vele toernooien onder meer als wedstrijdsecretaris en omroeper, zijn van onschatbare waarde geweest. Veel mensen kennen Fred als de stem van het buitentoernooi. Vanaf de organisatie van het eerste buitentoernooi in 1974, nog heel kleinschalig en eendaags was Fred van de partij. Hij hield de inschrijvingen bij, zorgde voor de poule-indelingen, regelde de scheidsrechters en kondigde met zijn karakteristieke stem, luid en en duidelijk alle wedstrijden aan. Tijdens het toernooi in 2007 haperde zijn stem reeds en voor het toernooi in 2008 moest hij vanwege zijn ziekte de toernooileiding en het omroepen aan anderen overlaten en met name dat laatste werd door velen gemist. In 2003 werd Fred voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Fred overleed op 18 september 2008 op 65 jarige leeftijd.  

contact

nl_NL