Omgeving Millingen

Omgeving Millingen

Vergezicht-over-de-rivieren-op-Millingen
koppannerden
9-mei-2018-album-1-knip
12 Pont Millingen
31f60c0e-cdad-425e-8d26-aa3041c76231
Sint_Antoniuskerk_Millingen_aan_de_Rijn
Millingen-a-d-Rijn
millingen-aan-de-rijn-2
Fietsen Millingerwaard
Koniks zomer
Heen en Weer
DSC08060
DSC08653
previous arrow
next arrow
Shadow
 

Millingen aan de Rijn.

Millingen aan de Rijn ligt tussen de Nijmeegse heuvelrug, de rivier “de Rijn” en de Duitse grens. Het Duitse stadje Kleve ligt op ongeveer tien kilometer afstand, Nijmegen op vijftien. Millingen aan de Rijn ligt prachtig aan de splitsing van Rijn en Waal. Vanaf de Rijndijk heeft de bezoeker een fraai zicht op de rivier. Millingen, in het opmerkelijke polderlandschap met zijn vele plassen, bosschages en uitzichten op de rivier, is een prachtig startpunt voor fiets- en wandeltochten.

De Gemeente Berg en Dal kenmerkt zich door twee volstrekt verschillende landschappen. In de volksmond spreekt men al sinds mensenheugenis van “Het Hoog en Het Laag”; het grondgebied is immers in twee totaal verschillende landschappen verdeeld. In het zuiden een stuwwallandschap, bestaande uit vooral met bossen begroeide heuvels, die soms tot een hoogte van 90 meter boven NAP reiken. Aansluitend hieraan naar het noorden treft men een uitgestrekt polderlandschap aan met op de achtergrond de rivier De Waal. Deze combinatie van landschappen maakt Berg en Dal bijzonder; heuvels zijn er meer in Nederland, polders uiteraard ook, maar het ensemble komt zelden voor.


De Millingerwaard

Vlakbij Millingen ligt de Millingerwaard, een uniek uiterwaarden landschap met stuifduinen en buitendijkse hardhout ooibossen, die regelmatig door overstromingen onder water komen te staan. De Millingerwaard maakt onderdeel uit van de Gelderse Poort, een natuurgebied van 10.000 hectare dat op initiatief van het Wereld Natuur Fonds in oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. In de Millingerwaard krijgt de oude rivierdynamiek weer de vrije hand. Vooral de wilgen, die wel een meter per jaar kunnen groeien, populieren, eiken, essen en wilde kersen voelen zich in dit onge-repte milieu meer dan thuis. Meer informatie: Millingerwaard

nl_NL